Met de stijging van de pensioengerechtigde leeftijd duurt het werkzame leven alleen maar langer. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het helpt wel om in ieder geval een baan te hebben die bij je past. Dan vliegen de dagen voorbij en worden werkzaamheden met plezier uitgevoerd. Het lastige is echter dat al op jonge leeftijd een opleiding moest worden gekozen, terwijl zelfkennis met de jaren komt en interesses veranderen. Gelukkig is het nooit te laat om het roer om te gooien. Voor een carrièreswitch richting de binnenvaart is het bovendien niet nodig om als zij-instromer jarenlang in de schoolbanken te zitten.

Werken in de binnenvaart zonder diploma? Word in 60 dagen matroos!

In de binnenvaart staat men te springen om gemotiveerd personeel. Iedereen met een gezonde dosis ambitie, enthousiasme en leergierigheid wordt met open armen ontvangen. Een zij-instromer hoeft geen jaren te zwoegen om de stempel ‘matroos’ in het dienstboekje te krijgen. Dit kan al met 60 vaardagen, een portfoliobeoordeling en een afsluitende praktijktoets van een dag. Quo Vadis werkt hiervoor met diverse relaties samen. De opdrachtgever, in alle gevallen een erkend praktijkopleider, staat daarbij garant voor het praktijkgedeelte aan boord, terwijl Quo Vadis verantwoordelijk is voor de cursus en alle ondersteuning op de achtergrond. Een goed voorbeeld van een efficiënte krachtenbundeling. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.

Ben jij geschikt voor een baan in de binnenvaart?

Ook in letterlijke zin kom je met een baan in de binnenvaart verder. Jouw werkzame leven speelt zich niet voor het grootste deel binnen vier muren af. Integendeel: elke dag is anders en locaties veranderen continu. Ben jij gesteld op vrijheid en afwisseling? Ben je dol op de natuur en werk je graag in de buurt van water? Kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken? Heb je interesse in techniek? En geen 9-tot-5-mentaliteit? Dan zijn de belangrijkste voorwaarden aanwezig om een carrièreswitch te laten slagen.

Is zij-instroom binnenvaart iets voor jou? Wij helpen je graag op weg

Wie niet direct in het diepe durft te springen, kan zich vooraf eerst rustig oriënteren. Steeds meer bedrijven organiseren open dagen, excursies en gastlessen en staan juist ook in coronatijd open voor individuele gesprekken met geïnteresseerden. Alles om nieuw publiek kennis te laten maken met het maritieme speelveld! Quo Vadis beschikt over een uitgebreid netwerk en brengt je graag in contact met relevante partijen. Als gespecialiseerde uitzendorganisatie kennen wij veel opdrachtgevers in de binnenvaart. Doordat je bij ons in dienst komt, zijn de lijnen kort en sluiten behoeften goed aan op persoonlijke wensen. We nemen je bij de hand. Zo voelt die carrièreswitch tenminste niet als een sprong van de hoogste duikplank, maar hoogstens als opnieuw leren zwemmen. Met onze kennis en expertise als veilige reddingsboei altijd in de buurt.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een oriënterend gesprek.