Opleiding: Matroos binnenvaart

Wil jij graag als matroos aan de slag op een binnenvaartschip, maar heb je nog niet de juiste papieren? Dan is de opleiding tot matroos in de binnenvaart de snelste manier om jouw doel te bereiken. Als je met succes de matroos opleiding doorloopt, mag je daarna direct aan de slag op een binnenvaartschip. Bij Quo Vadis bieden we je deze cursus van slechts 90 vaardagen aan.

Wat leer je tijdens de opleiding Matroos binnenvaart?

Als matroos op een binnenvaartschip voer je diverse werkzaamheden op het schip zelfstandig uit. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van kleine reparaties, assisteert de stuurman of schipper bij het laden en lossen van het schip en bent betrokken bij het af- en aanmeren. Verdere werkzaamheden zijn afhankelijk van het type schip waar je op werkt. Als matroos moet je in staat zijn om alle taken zelfstandig uit te voeren. Daarbij heb je oog voor de veiligheid en ga je altijd zorgvuldig te werk.

Tijdens de matroos opleiding leer je om de diverse werkzaamheden aan boord zelfstandig uit te voeren. Na je opleiding kun je bij Quo Vadis dan ook bij diverse opdrachtgevers terecht.

Meld je nu aan

Wat zijn de toelatingseisen bij de opleiding voor matroos?

Als je als matroos aan de slag wilt op een binnenvaartschip, heb je verschillende mogelijkheden om opgeleid te worden. Via een beroepsopleiding op het (V)MBO, of via een praktijkopleiding waarbij je in 9 maanden en 90 vaardagen een traject doorloopt aan boord van een binnenvaartschip. Dit traject sluit je daarna af met een praktijktoets. Deze route is met name voor zij-instromers in de binnenvaart van belang. Iedere route richting functie matroos kent voorwaarden om deel te nemen. Dit heeft alles te maken met leeftijd en werkervaring. Wij kunnen je alle informatie geven over de mogelijkheden om opgeleid te worden tot matroos. Je kunt eventueel ook alvast een kijkje nemen op de website van Edumar.

Wij helpen je groeien in de binnenvaart

Heb je vragen over de opleiding voor matroos in de binnenvaart? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact met ons op. Of wil je na jouw matroos opleiding nog verder groeien in de binnenvaart? Bekijk dan de verschillende opleidingen van Quo Vadis. Zo kun je je blijven ontwikkelen in dit vak. Zoek je geen opleiding, maar wil je ervaring opdoen als matroos? Bekijk dan onze matroos vacatures en wie weet begin jij binnenkort aan een nieuwe baan. Of heb je niet gelijk gevonden wat je zocht? Bekijk dan al onze binnenvaart opleidingen.

Meld je nu aanBekijk alle binnenvaart opleidingen