Opleiding: Stuurman binnenvaart

Als stuurman heb je een belangrijke positie op het binnenvaartschip. Je bent verantwoordelijk voor de belading, het onderhoud en de veiligheid van het schip. Daarbij ben je de rechterhand van de kapitein. Dit betekent dat je het roer overneemt als dat nodig is. Daarom moet je in het bezit zijn van een dienstboekje met de aantekening Stuurman of Stuurman met Groot Vaarbewijs. Heb jij dit nog niet, maar wil je dit wel graag behalen? Dan is de opleiding voor stuurman met Groot Vaarbewijs in de binnenvaart de juiste keuze voor jou.

Dit leer je tijdens je opleiding tot stuurman

De functie stuurman in je dienstboekje krijg je door vaardagen te maken, dus praktijkervaring te vergroten. Verder ben je ook in bezit van een marifooncertificaat. Tijdens de ontwikkeling naar stuurman komen alle belangrijke aspecten van de veelzijdige baan aan bod. Een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket als stuurman is het veilig laden, lossen en vervoeren van de lading Jij moet de rechterhand van de kapitein worden, waar hij altijd op kan vertrouwen. Gaandeweg leer je precies hoe dit moet. Ook is er aandacht voor het leidinggevende karakter van de functie van stuurman.

Meld je nu aan

Na je opleiding aan de slag als stuurman in de binnenvaart

Bij Quo Vadis werken wij samen met diverse opdrachtgevers. Voor deze opdrachtgevers zijn wij altijd op zoek naar de beste bemanningsleden. Als jij als stuurman snel aan de slag wilt, helpen we je dan ook graag verder. Wil je na je scholingstraject nog meer opleidingen en cursussen volgen? Ook dat is mogelijk. Behaal bijvoorbeeld een ADN. Hiermee heb je als stuurman zeker een pré. Of ga verder met een opleiding tot kapitein of schipper. Zo blijf je binnen de binnenvaart steeds verder doorgroeien. Is de doorgroei tot stuurman voor jou (nog) niet weggelegd, maar wil je wel in de binnenvaart aan de slag? Bekijk dan ook zeker onze opleidingen tot bijvoorbeeld deksman of matroos. Wil je meteen aan de slag? Bekijk dan meteen onze vacature voor stuurman en wie weet kun jij binnenkort aan de slag bij een van onze opdrachtgevers.

Vragen of meer weten?

Heb je vragen over de opleiding voor stuurman in de binnenvaart? Of wil je meer informatie hebben? Neem dan contact met ons op. Ook als je liever een andere opleiding volgt of twijfelt of de opleiding tot stuurman wel wat voor jou is, horen we graag van je. We gaan graag met je in gesprek, om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Wie weet begin jij dan binnenkort wel aan een interessante opleiding tot stuurman of helpen we je op een andere manier verder binnen jouw vakgebied. Niet gelijk gevonden wat je zocht? Bekijk dan al onze binnenvaart opleidingen.

Meld je nu aanBekijk alle binnenvaart opleidingen