Opleiding: Schipper en Kapitein binnenvaart

Om aan de slag te gaan als schipper of kapitein op een binnenvaartschip heb je de juiste papieren nodig. Als schipper of kapitein ben je niet alleen verantwoordelijk voor het besturen van het schip, ook heb je de leiding over de rest van de bemanning. Daarom is een goede opleiding tot kapitein onmisbaar. Heb jij interesse in een schipper binnenvaart opleiding? Bij Quo Vadis bieden we een veelzijdige opleiding voor schippers.

Veelzijdig, aan boord en aan wal

De opleiding voor kapitein in de binnenvaart is via Quo Vadis een brede, veelzijdige opleiding. Kennis en professionaliteit zijn als schipper erg belangrijk. Je bent immers verantwoordelijk voor een groot schip en jouw bemanning. Ook is het van belang dat je op de hoogte bent van alle aanverwante functies aan wal. Daarom krijg je bij Quo Vadis een erg brede opleiding. Hiermee kun je niet alleen als kapitein aan de slag, maar heb je ook alle kennis voor de aanverwante wal-functies. Zo ben je breed geschoold en kun je op meerdere plekken binnen de sector aan de slag. Quo Vadis Personeelsdiensten werkt m.b.t. scholing meestal samen met Edumar.

Meld je nu aan

Theorie en praktijk in de opleiding

Bij een opleiding voor kapitein in de binnenvaart is bepaalde kennis onmisbaar. Deze kennis brengen we je tijdens de opleiding tot kapitein natuurlijk allemaal bij. Daarbij is het ook erg belangrijk dat je voldoende praktijkervaring op zult doen. We zoeken samen met jou naar een werkplek aan boord waar dit het beste tot zijn recht komt. Zo doe je alle ervaring op die nodig is om als goede kapitein aan de slag te kunnen.

Andere opleidingen voor schipper en kapitein

Heb jij al een opleiding tot schipper gevolgd, maar wil je je nog meer kwalificeren? Dan zijn er diverse andere opleidingen en cursussen die je kunt volgen. Zo is het vaak een pré als jij als kapitein in het bezit van een Rijnpatent en ADN bent. Ook hiervoor kun je terecht bij Quo Vadis. Met deze certificaten in je bezit maak je meer kans op een goede baan als kapitein in de binnenvaart. Wil je meteen aan de slag? Bekijk dan meteen onze schipper binnenvaart vacatures en wie weet kun jij binnenkort aan de slag bij een van onze opdrachtgevers.

Vragen? We horen graag van je

Heb je nog vragen over de schipper binnenvaart opleiding? Of wil je meer weten over een van onze andere opleidingen? Neem dan contact met ons op. We kijken graag wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Niet gelijk gevonden wat je zocht? Bekijk dan al onze binnenvaart opleidingen.

Meld je nu aanBekijk alle binnenvaart opleidingen