De 4 voordelen van uitzendkrachten in de binnenvaart

Werken in de binnenvaart is uitdagend. Iedere dag is anders waardoor er veel afwisseling is. Zo wisselen de reizen en laad- en loslocatie’s continu. Juist die wisselende reizen en vaarschema’s vergen een flexibiliteit qua inzet van medewerkers. Soms zijn er meer mensen nodig en soms zijn er mensen nodig met een specifieke achtergrond. Maar hoe kun je dit als schipper of bedrijf het best oplossen? Nautisch personeel inhuren is een interessante optie. Hieronder benoemen we de vier voordelen van uitzendkrachten in de binnenvaart.

1. Flexibel

Als schipper weet je dat de binnenvaart dynamisch is. Waarschijnlijk is dat juist de reden waarom je in de nautische sector bent gaan werken. Werken op een schip is aantrekkelijk, door de variatie. En die variatie uit zich niet alleen in de omgeving waarin je werkt, maar ook in het aanbod van werk. De ene periode heb je minder mensen nodig om het werk te doen, dan de andere periode. Met een uitzendbureau voor de binnenvaart kan je afspraken maken over wanneer je welke mensen hoe lang nodig hebt. En dat vaart net even iets prettiger!

2. Keuze

In de binnenvaart is het niet alleen de hoeveelheid werk die varieert maar ook het soort werk. En dus ook het soort mensen dat nodig is om het werk te doen. Samen met een uitzendbureau voor de binnenvaart kijk je naar welke mensen nodig zijn en kunnen zij op zoek gaan naar mensen die passen bij jouw bedrijf en het werk. Mensen met ruime en verschillende nautische achtergrond, zijn op zoek naar werk. Zowel grote rederijen en (kleine) particuliere scheepseigenaren, als bij ons ingeschreven werkzoekenden hebben hiervan profijt!

3. Kostenbewust

De binnenvaart is geschikt voor dynamische en avontuurlijke mensen. Maar de bedrijfsvoering moet solide en betrouwbaar zijn. Dan maakt het niet uit of je een grote speler bent of een zelfstandig schipper. De kosten moeten inzichtelijk zijn. Vast personeel aannemen is niet altijd gewenst of mogelijk. Dan kan het inhuren van uitzendkrachten een tijdelijke oplossing zijn waarbij je precies weet waar je aan vast zit, voor hoe lang en wat daar de kosten van zijn.

4. Vertrouwen

Heb je binnenvaart vacatures opstaan? Dan is het aannemen en inhuren van personeel een vak apart. Net zoals dat van schippers in de binnenvaart. Personeel inhuren of aannemen via een uitzendbureau voor de binnenvaart is dan een uitkomst. Omdat zij zowel bekend en vertrouwd zijn bij werkgevers als bij werknemers in de nautische sector. De langdurige samenwerking die Quo Vadis Personeelsdiensten heeft met werkgevers en werkzoekenden getuigt hiervan.

Redenen genoeg om een uitzendbureau voor de binnenvaart in te schakelen. Heb je vragen over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Leave a Reply