3 vacatures in de binnenvaart en zeevaart waar een matroos blij van wordt!

Ben jij een matroos die op zoek is naar een nieuwe uitdaging? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben 3 verschillende schepen met vacatures matroos voor je op een rij gezet. Wie weet sta jij binnenkort op het dek te genieten van de veranderende horizon en de diverse en uitdagende werkzaamheden.

Wat zijn je werkzaamheden als matroos?

Een matroos ondersteunt de kapitein of schipper bij al het werk dat verricht dient te worden op een schip. Welke werkzaamheden dit zijn, hangt af van het soort schip waar je op vaart en de lading die het vervoert. Over het algemeen hebben de werkzaamheden te maken met het uitvoeren van reparaties, het assisteren bij het aanmeren en afmeren en het onderhouden van het schip.

Als matroos woon en werk je samen met je collega’s op het schip. Je bent hierbij vaak voor een langere tijd weg van huis. Omdat er zoveel verschillende schepen en dus ook verschillende werkzaamheden zijn, hebben wij drie verschillende schepen voor je uitgelicht. Op welk schip zie jij jezelf al werken als matroos?

1. Matroos containerschip

Een containerschip is een vrachtschip dat containers vervoert. In de containers kan van alles zitten, van meubels tot aan speelgoed. Deze spullen worden over de hele wereld vervoerd via containerschepen.

Heb jij altijd al als matroos op een groot schip willen werken, dan is een containerschip de ideale plek voor jou. De capaciteit van een containerschip wordt uitgedrukt in TEU (Twenty feet Equivalent Unit). Dit staat voor de standaard container van 6,10 meter dat een schip kan vervoeren. De grootste containerschepen vervoeren zo’n 22.000 TEU. Gaaf toch! Ben jij al overtuigd?

2. Matroos RoRo shipping

Ben jij gek op andere vervoersmiddelen zoals auto’s en tanks? Dan is een functie als matroos op een roro schip wellicht wat voor jou. RoRo shipping (roll-on/roll-off) is een speciaal soort vervoer waarbij de ladingen rijdend aan- en van boord worden gebracht. Dit wordt dus vooral gedaan bij grote en zware voertuigen.

3. Matroos tankvaart

Als matroos kun je ook kiezen voor een functie op een tankvaart schip. Tankvaart schepen vervoeren natte lading zoals olie, gas en chemicaliën, als matroos draag je bij aan het vervoeren van deze belangrijke stoffen. Tankvaart schepen bieden de meest veilige optie voor het vervoeren van de natte stoffen omdat ze niet door stedelijke gebieden heen hoeven. Daarnaast zijn ze voorzien van dubbele wanden en voldoen ze aan strenge eisen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Doordat er veel vraag is naar matrozen in de tankvaart, is er altijd wel een leuke vacature beschikbaar.

Vacatures matroos

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten schepen waarop je als matroos aan de slag kunt gaan. Ben jij enthousiast geworden en wil je graag aan de slag op een containerschip, RoRo schip of tankschip? Neem dan snel een kijkje tussen onze actuele binnenvaart vacatures en reageer direct.

Leave a Reply