De 5 eigenschappen van goed nautisch personeel.

Het vinden van goed nautisch personeel is alles behalve makkelijk. Langere tijd op het water zijn vraagt veel van je personeel. Men zit toch langere tijd op elkaars lip en onderweg kunnen zich altijd onvoorziene zaken voordoen. Gelukkig zijn er voldoende bureaus die helpen bij het vinden van goed personeel. Aan jou de taak om uiteindelijk de mensen te kiezen die het beste functioneren in het team. Om je hierbij te helpen zetten wij een aantal noodzakelijke eigenschappen van goed nautisch personeel op een rijtje.

Sociale vaardigheden

Erg belangrijk voor personeel op een schip zijn natuurlijk sociale vaardigheden. Men zit voor langere tijd met elkaar op een schip en je kunt er natuurlijk niet zomaar af. Daarom is het fijn als iedereen enigszins sociaal is en rekening met elkaar houdt. Op deze manier ontstaat er minder snel spanning tussen de verschillende personeelsleden en zorgt dit voor betere prestaties op de werkvloer.

Technisch onderlegd en handig zijn

Een andere eis voor goed nautisch personeel is natuurlijk een zekere mate van technische kennis. Daarnaast is het fijn als het personeel een handig is. Nautisch personeel dient nu eenmaal veel uitvoerende taken te volbrengen en dan scheelt het als dit op een zo snel en effectief mogelijke manier gebeurt.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel is ook niet onbelangrijk wanneer het gaat om noodzakelijke eigenschappen van je personeel. Verantwoordelijk personeel kent zijn of haar taken en voert deze op tijd uit. Ook zijn zij zich er van bewust dat je samen dient te werken en dat iedereen met elkaar verantwoordelijk is voor een goede verstandhouding en samenwerking.

Flexibel

Absoluut niet onbelangrijk is natuurlijk een grote mate van flexibiliteit wanneer je een selectie maakt van geschikt nautisch personeel. Op een schip kunnen dingen ieder moment veranderen en zal iedereen in staat moeten zijn om zich zo goed mogelijk aan te passen. Behalve voor de sfeer binnen je team is dit ook van belang om veilig en goed te kunnen blijven werken.

Ondernemende instelling en stressbestendig

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat het personeel een ondernemende instelling heeft. Wanneer er iets fout gaat of dreigt te gaan moet er zo snel mogelijk een oplossing worden gevonden. In sommige gevallen zal er snel en juist gehandeld moeten worden. Ook onder druk is het dus belangrijk dat het personeel van aanpakken weet en de juiste dingen doet op het juiste moment.

Zoals je ziet worden er nogal wat eisen gesteld aan nautisch personeel. Daarom is het belangrijk om bij de selectie goed door te vragen naar bepaalde karaktereigenschappen van sollicitanten: wat zijn hun beweegredenen? Kunnen ze voorbeelden noemen waarom zij denken bepaalde eigenschappen te bezitten?

Wij van Quo Vadis personeelsdiensten kunnen je helpen bij het zoeken naar personeel met de juiste eigenschappen voor jouw bedrijf. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je gerust contact met ons opnemen, we helpen je graag verder!

Leave a Reply