4 scheepvaart vacatures waar je blij van wordt

Wil jij graag je handen uit de mouwen steken in de binnenvaart? Of werk je al in de binnenvaart en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn er genoeg leuke vacatures. Zo kun je aan de slag als lichtmatroos, matroos, stuurman of schipper bij de meest uiteenlopende rederijen en opdrachtgevers. Stuk voor stuk functies met veel zelfstandigheid, vrijheid en genoeg doorgroeimogelijkheden. Lees hier alles over binnenvaartvacatures waar je blij van wordt. Start jij binnenkort met jouw nieuwe baan in de binnenvaart?

1. Matroos op een containerschip

Ben jij al in het bezit van een dienstboekje met de functie matroos? Dan is de vacature voor matroos op een containerschip wellicht jouw nieuwe droombaan. Terwijl jij en je collega’s de containers over de Europese binnenwateren van A naar B vervoeren, zorg je ervoor dat het schip en het materiaal schoon en goed onderhouden is. Eenmaal in de haven help je met het aanmeren en lossen van de lading. Twee weken lang woon en werk je aan boord van het containerschip. In alle vrijheid en in een goede werksfeer ben je lekker praktisch bezig. Om vervolgens twee weken lang te genieten van je vrije tijd.

2. Schipper op een duwboot

Als schipper op een duwboot ben je verantwoordelijk voor het volledige reilen en zeilen aan boord van het schip. Je geeft leiding aan de bemanning en zorgt ervoor dat de duwbakken op tijd op de plaats van bestemming zijn. Natuurlijk beschik je voor deze vacature over een groot vaarbewijs, radardiploma en rijnpatent. Daar staat tegenover dat je kunt rekenen op een prima salaris op basis van de geldende cao binnenvaart. Ook ontvang je menage- en reiskosten en zijn er volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

3. Stuurman GVB tanker

Een grootvaarbewijs (GVB) is een absolute must als je aan de slag wilt als stuurman op een tanker. Maar dan vaar je wel op een schip waar je al je stuurmanskunsten kunt benutten. Een uitdaging van formaat dus. Jij bent bovendien een onmisbare schakel in de communicatie tussen schipper en matroos. Ook regel je de laad- en losdocumenten en verricht je onderhoudswerkzaamheden. Kortom, wil je jouw carrière in de binnenvaart een boost geven? Overweeg dan eens om te solliciteren op een vacature voor stuurman GVB tanker.

4. Matroos in de haven van Rotterdam

Wil je graag aan de slag als matroos, maar werk je liever maandag tot en met vrijdag in ploegendiensten? Oriënteer je dan eens op een functie als matroos in de haven van Rotterdam. Regelmatig zijn er leuke vacatures te vinden voor matrozen met ervaring die toe zijn aan een andere werkplek. Die ervaring komt je goed van pas als je veilig en nauwkeurig verschillende laad- en losoperaties in de haven begeleidt. Uiteraard ontvang je naast je salaris onregelmatigheidstoeslag en Quo Vadis zorgt ervoor dat je uren en gegevens snel en netjes verwerkt worden.

Meer weten over maritieme vacatures? Neem contact op

Voor enthousiaste matrozen, stuurmannen en schippers zijn er dus genoeg leuke scheepvaart vacatures met voldoende uitdaging, afwisseling en doorgroeimogelijkheden. Via Quo Vadis kun je aan de slag bij verschillende grote en kleine rederijen, maar ook bij particuliere scheepseigenaren. We hebben werk in onder meer de tankvaart, containervaart, droge lading, bunkering, beunvaart en duwvaart. Zo is er altijd een vacature die perfect bij je past. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Leave a Reply