Je werkdag starten in een varend kantoor dat je steeds weer naar andere binnenwateren brengt. Een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Klinkt dat als muziek in je oren? Misschien is een baan als kapitein in de binnenvaart dan wel iets voor jou! In dit artikel delen we de ins & outs bij de functie kapitein in de binnenvaart.

Werken als kapitein in de binnenvaart: wat kun je verwachten?

Geen dag is hetzelfde wanneer je werkt als kapitein in de binnenvaart. Je werkt samen met verschillende partijen en bent steeds op een andere locatie. Als eindverantwoordelijke aan boord van een schip zorg jij ervoor dat zowel goederen als bemanning veilig op de eindbestemming aankomen. Dat betekent dat je de bemanning aanstuurt, het schip navigeert en onderweg contact onderhoudt met verschillende instanties. Daarnaast zorg je voor onderhoud van het schip en de afhandeling van administratieve zaken. Kortom, een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid!

Voordelen van een baan in de binnenvaart

In de binnenvaartbranche zijn diverse vacatures beschikbaar op verschillende opleidingsniveaus. De branche biedt daarnaast veel kans om door te groeien. Met minimaal een gerichte MBO-opleiding kun je starten als kapitein in de binnenvaart. Ook voor degene die nog twijfelt over een carrièreswitch bestaan er verschillende mogelijkheden om te beginnen als zij-instromer. Quo Vadis Personeelsdiensten biedt verschillende opleidingen en cursussen in de binnenvaartbranche aan. Zo kun je als nieuwkomer in de binnenvaart starten met een opleiding als matroos, of als ervaren matroos beginnen aan de opleiding tot kapitein.

Salaris van een kapitein in de binnenvaart

Je kunt ervoor kiezen om in loondienst te werken bij een rederij, of om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Als kapitein in de binnenvaart is je salaris afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige stand van de economie en de grootte van de rederij waarvoor je werkt. Kies je ervoor om bij Quo Vadis in loondienst te gaan, dan kun je rekenen op een salaris dat minimaal aansluit op 2250 euro tot 3950 euro.

Vacatures in de binnenvaart

Op dit moment zijn er verschillende binnenvaart vacatures beschikbaar. Zo kun je tijdelijk als kapitein aan de slag bij een grote rederij of bij kleinere, particuliere organisaties in de scheepvaart. Je werkt in dienst van Quo Vadis Personeelsdiensten en kunt zodoende rekenen op onze begeleiding. Zo gaan we met jou in gesprek over je ambities en persoonlijke wensen. Heb je je droombaan er nog niet bij zien staan, schrijf je dan toch bij ons in. Zo kunnen we contact met je opnemen zodra er een vacature beschikbaar is die beter bij je past.

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière als kapitein in de binnenvaart? Neem vandaag nog contact met ons op voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden.