Op zoek naar nautisch personeel? 3 kanalen die je helpen bij de zoektocht

Goed nautisch personeel vinden is nu eenmaal geen gemakkelijke opgave. Het juiste personeel beschikt over een aantal eigenschappen die niet gemakkelijk te vinden zijn. Zo dient het personeel bijvoorbeeld betrouwbaar en kundig te zijn en moet het geen probleem zijn om langere tijd van huis te zijn. Om je te helpen bij het vinden van goed personeel zetten wij een aantal mogelijke kanalen voor je op een rijtje die je kunnen helpen bij het vinden van goede werknemers.

Netwerk

Een zeer goede en goedkope manier om personeel te vinden is gebruik maken van jouw netwerk of dat van jouw collega’s of werknemers. Naast het feit dat je vaak veel meer mensen kent dan je in eerste instantie denkt bestaat er nog een ander bijkomend voordeel wanneer je op deze manier personeel werft. Je kent namelijk de persoon die je op het oog hebt in meer of mindere mate! Daarmee heb je direct een voorsprong ten opzichte van de kennis die je hebt van een sollicitant die solliciteert op een meer traditionele wijze. Vanzelfsprekend wil je natuurlijk een zo goed mogelijk beeld krijgen van persoon die wellicht bij je komt werken. Dus neem vooral een kijkje in je omgeving en bekijk goed wie van jouw kennissen of bekenden misschien wel geschikt is voor de functie die je aanbiedt.

Vacaturebanken

Een andere optie is natuurlijk het gebruik maken van vacaturebanken. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat verschillende branches en functies opgesplitst zijn waardoor je eenvoudiger kunt zoeken naar specifieke vacatures. Zo weet je over het algemeen zeker dat een loodgieter niet zal zoeken naar vacatures voor een online marketeer. Een nadeel van vacaturebanken is dat vacatures vaak vrij algemeen zijn waardoor je “één van de vele” wordt. Probeer daarom, wanneer je van dit kanaal gebruik maakt, zulke uniek mogelijke vacatures te schrijven. Zo raakt een potentiële sollicitant eerder geneigd om te reageren.

Uitzendbureaus

Tot slot is er natuurlijk de mogelijkheid om gebruik te maken van uitzendbureaus. Uitzendbureaus hebben vaak een ruime hoeveelheid aan vertrouwd personeel waar zij vaker mee werken. Zo ben je in veel gevallen verzekerd van gespecialiseerd en betrouwbaar personeel en ben je zelf niet constant bezig met een soms wel eindeloos lijkende zoektocht.

Indien je op zoek bent naar een geschikt uitzendbureau voor nautisch personeel ben je bij ons aan het juiste adres. Wij van Quo Vadis Personeelsdiensten zijn al vele jaren actief in de uitzendbranche voor nautisch personeel en kunnen jou helpen bij het vinden van precies die mensen waar je naar op zoek bent. Voor meer informatie of vragen kun je uiteraard vrijblijvend even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Leave a Reply