Waarom werken in de binnenvaart aantrekkelijk is

Als een van de meest vervelende gevolgen van het coronavirus wordt vaak de inperking van bewegingsvrijheid genoemd. Het geeft daarmee ook direct aan hoezeer we daar normaal gesproken op zijn gesteld. Natuurlijk raakt het coronavirus momenteel de hele maatschappij, dus ook de binnenvaart. Maar nog steeds komt het gevoel van vrijheid juist zo goed tot uiting tijdens een werkzaam leven aan boord. Dat is iets wat door deze crisis nog niet verloren is gegaan.

Een loopbaan in de binnenvaart: alles behalve saai!

Een loopbaan in de binnenvaart is verre van saai. Je weet ’s ochtends nooit precies wat je ’s avonds allemaal hebt meegemaakt en er is geen tijd voor verveling of sleur. Dat is de aantrekkingskracht van de binnenvaart! Routes wisselen om de haverklap, net als de hoeveelheid werk en de aard van die werkzaamheden. Dat vraagt om een flinke portie flexibiliteit. Ook voor een schipper of maritieme organisatie. Het inhuren van nautisch personeel kan daarom een interessante optie zijn. Quo Vadis biedt haar opdrachtgevers een omvangrijke pool van vakbekwaam personeel, inzetbaar op uitzend- en/of payrollbasis in het hele land. Van deksmannen en matrozen tot stuurmannen en schippers. Hoog in het vaandel staat hierbij de ontplooiing van medewerkers, bijvoorbeeld door middel van informatieverstrekking over het volgen van een opleiding of cursus. Er zijn intensieve contacten met verschillende scholen en instanties gerelateerd aan de binnenvaart.

Quo Vadis biedt de helpende hand en groot netwerk

Het coronavirus brengt veel ellende met zich mee, maar levert gelukkig ook moois op. Naast de verschillende initiatieven die er zijn ontstaan om de medemens te helpen, is er ook meer tijd en ruimte voor zelfreflectie. Een baan is een belangrijke pijler in het leven. In de binnenvaart ontbreekt het niet aan vacatures, integendeel. Dus mocht de conclusie zijn dat het tijd is om aan een maritieme ontdekkingstocht te beginnen en schepen achter je te verbranden, dan biedt Quo Vadis graag een helpende hand om tot juiste matches tussen werkzoekenden en werkgevers te komen. Onze klanten waarderen gekwalificeerd personeel enorm, dus sturen op (bij)scholing is voor ons een vanzelfsprekendheid. Ons netwerk leent zich daar uitstekend voor en brengt mensen écht verder. Het aannemen en inhuren van maritiem personeel is een vak apart. Een vak dat wij als geen ander beheersen. De langdurige samenwerkingen die wij veelvuldig opbouwen met zowel werkgevers als personeel bewijzen dat.

Meer weten over de voordelen van het inschakelen van een uitzendbureau voor de binnenvaart? Neem dan gerust contact met ons op. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden.

Leave a Reply