3 nautische beroepen die je mogelijk nog niet kende

Haast iedereen is wel bekend met een aantal standaard nautische beroepen zoals: kapitein, stuurman of matroos. Echter bestaan er nog vele andere maritieme beroepen die zeker net zo interessant en belangrijk zijn in de nautische wereld. In dit artikel lichten we daarom een aantal andere nautische beroepen voor je uit. Zo weet je precies wat er te vinden valt in de maritieme wereld en of dit wellicht iets voor je is.

Baggeraar

Een baggeraar verzorgt alle werkzaamheden die te maken hebben met landaanwinning en het verwijderen van lagen van de waterbodem. Je moet hierbij denken aan werkzaamheden zoals het weghalen en aanbrengen van zand en slib. Baggeraars hebben een zeer belangrijk beroep aangezien de hoeveelheid land die wij nodig hebben om onze industrie een plek te geven steeds groter wordt. Tevens verzorgen baggeraars ook het onderhoud van de waterwegen door slib te verwijderen uit belangrijke wegen. Dit komt de snelheid van het waterverkeer ten goede. Nederland staat internationaal bekend om haar baggerwerkzaamheden en heeft bijvoorbeeld een belangrijke rol gespeeld bij het opspuiten van de palmeilanden in de buurt van Dubai.

Maritiem officier

Ben je een echte aanpakker, beschik je over voldoende managementvaardigheden en vind je het niet erg om langere tijd van huis te zijn? Dan is wellicht het beroep van maritiem officier iets voor jou. Als maritiem officier ben je verantwoordelijk voor verschillende functies zoals bijvoorbeeld navigatie en ladingbegeleiding. Ook liggen verschillende staffuncties vaak in het verschiet wanneer je carrière vordert. Als maritiem officier ben je dus altijd in de weer en heb je veel verantwoordelijkheden. Tegelijkertijd belanden veel afgestudeerden van deze opleiding vaak in andere werkvelden waar zij managementfuncties bekleden.

Maritiem waterbouwer

Een maritiem waterbouwer zorgt ervoor dat waterwegen, zoals kanalen, veilig en bevaarbaar blijven. Met baggerwerktuigen zorg je ervoor dat het giftige slib weg wordt gehaald van de bodem en vervolgens wordt opgeborgen in zelfgemaakte containers. Daarbij beschik je over de nodige technische kennis want je dient er tegelijkertijd voor te zorgen dat alle machines aan boord te allen tijde optimaal werken. Ook optimaliseer je de baggerprocessen maar ben je tegelijkertijd de expert op het gebied van veiligheid. Hierbij zorg je altijd voor een veilige werkomgeving voor jezelf, maar ook voor anderen.
Ben je geïnteresseerd in maritieme beroepen maar weet je niet precies waar je voor in aanmerking komt met jouw opleiding of werkervaring? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken dan samen met jou wat we voor je kunnen betekenen en zijn er van overtuigd dat we de passende baan voor je kunnen vinden.

Leave a Reply