Vrouwen in de Binnenvaart

De binnenvaart, lang beschouwd als een mannenwereld, is aan het veranderen. Steeds meer vrouwen kiezen voor een carrière in de binnenvaart. Vrouwen aan boord zijn niet langer een uitzondering, maar worden een normale verschijning. Deze verschuiving is een teken van diversiteit binnen de sector, waarbij vrouwen hun plek vinden in rollen die voorheen als typisch mannelijk werden gezien.

Quo Vadis: Een rolmodel in diversiteit

Quo Vadis zorgt voor een inclusieve werkomgeving, die zowel mannen als vrouwen omvat. Werken in de binnenvaart is praktisch, actief en vaak technisch van aard en vraagt daarom om een flexibele instelling. Deze aspecten maken het een aantrekkelijke keuze voor vrouwen die een voorliefde hebben voor techniek en een actieve baan.

Opleidingen en carrièremogelijkheden voor vrouwen

Voor wie geïnteresseerd is in een carrière in de binnenvaart, biedt Quo Vadis diverse opleidingen en functies, van lichtmatroos tot kapitein. Deze opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht geslacht, en bieden een solide basis voor een succesvolle loopbaan.

Klaar om als vrouw de binnenvaart te veroveren?

De binnenvaart staat open voor iedereen. Of je nu man of vrouw bent, met de juiste instelling en ambitie kan je een succesvolle carrière in de binnenvaart uitbouwen. Het is duidelijk dat de binnenvaartsector zich aan het ontwikkelen is, en deze positieve veranderingen beloven nog veel voor de toekomst. Wil je meer weten of heb je vragen? Of ben je direct op zoek naar binnenvaart vacatures? Neem dan contact met ons op!

 

Leave a Reply